Christien van de Sande

In deze volkstuin post ik verhaaltjes over dingen die mij bezig houden en waar ik blij van word. Rauw en Rotterdams met Zeeuwse nuchterheid. Ik hou van het bourgondische leven en sta graag op een snowboard. Ik kan me uren bezighouden met het monteren van filmpjes, maar het liefst reis ik de wereld rond. Ik werk als Project Manager & Content Marketeer bij internetbureau Level Level. En in m’n vrije tijd ben ik druk voor mijn eigen stichting The Holland Road waarin we verschillende Rotterdammers aan elkaar verbinden met spontane ontmoetingen.
About me

Lekker plakken bij Stroop & Soep de Joer

Lekker plakken bij Stroop & Soep de Joer

Rotterdam is hot & happening. Daar is niets nieuws aan. Rotterdam straalt. Dat weet inmiddels heel de wereld. De Markthal en het nieuwe station gaf voor de buitenwereld misschien dat ene zetje, maar voor mij zijn het juist die kleine hotspots die de stad doen stralen.

Met The Holland Road (stichting opgezet door Jorien en mij) bieden we parels uit Rotterdam een podium en verbinden we juist de verschillen. The Holland Road ontmoeten we schitterende initiatieven. Zo ook STROOP. Een jaar geleden hebben we daar ons eerste aanschuifdiner georganiseerd. STROOP is voor mij een mooi voorbeeld van de Rotterdamse energie.

Stroop als de verbinden factor
STROOP is een winkel, koffiecafé, productie- en ontmoetingsplek in één. De stroopwafel-business is ooit als ‘grap’ begonnen, maar de koffie met wafels is inmiddels letterlijk en figuurlijk de verbindende factor. De winkel aan de Mathernesseweg is een platform voor startende ondernemers en een ontmoetingsplek voor de buurt. Initiatieven, zoals The Holland Road vorig jaar, krijgen bij STROOP een kans. Denk aan exposities, filmavonden en workshops.

Soep de Joer
Een mooi voorbeeld van zo’n startend initiatief is Soep de Joer. Elke dinsdagavond serveren ze bij STROOP gezonde maaltijdsoepen voor een prikkie. Ingrediënten uit de wijk en gekookt door studenten. De studenten van Soep de Joer toveren met wat biertafels hun favoriete koffietentje om tot een soep café. Elke week verschillende huisgemaakte soepen van van seizoensgroenten met gratis brood voor €3,50. Een mooi initiatief om je mede Rotterdammers te ontmoeten onder het genot van een soepje. Aanschuiven dus!

Afgelopen zomer hebben wij samen een Summer Edition georganiseerd. Een aanschuifdiner van The Holland Road gecombineerd met de soep van Soep de Joer. Bekijk hier de video impressie.

De Parels van Rotterdam
Voor mij is Rotterdam een stad die bruist en botst. Ik als import Rotterdammert word blij van die wrijving en beweging. Voor mij is Rotterdam een stad van contrasten en mogelijkheden. Een stad met verschillende gezichten. Dat is voor mij de energie van Rotterdam. Een stad vol inspiratie door de verschillende mensen en de verschillende ‘plekken’ die wij samen creëren.

Daarom vind ik het ook leuk om dit soort parels te benoemen met korte verhaaltjes en te publiceren op mijn blog.

Share this Story

Related Posts

The Holland Road op Facebook

Facebook Level Level

The Holland Road op Instagram