Christien van de Sande

In deze volkstuin post ik verhaaltjes over dingen die mij bezig houden en waar ik blij van word. Rauw en Rotterdams met Zeeuwse nuchterheid. Ik hou van het bourgondische leven en sta graag op een snowboard. Ik kan me uren bezighouden met het monteren van filmpjes, maar het liefst reis ik de wereld rond. Ik werk als Project Manager & Content Marketeer bij internetbureau Level Level. En in m’n vrije tijd ben ik druk voor mijn eigen stichting The Holland Road waarin we verschillende Rotterdammers aan elkaar verbinden met spontane ontmoetingen.
About me

Le Club du Vin: Hallowine

Le Club du Vin: Hallowine

Ik ben naast een liefhebber van een speciaal biertje, diehard aanhanger van Le Club de Vin. Een wijnclubje opgericht door vriendin Nadien. Vorige week zaterdag hebben we weer met 25 man in een woonkamer lekker lopen ‘proeven’! Thema dit keer: Hallowine ‘The Battle’. Naast een passie voor wijn is Nadien hysterisch over verkleedpartijtjes. Vorige week combineerden we dus een wijnproeverij met een Halloween feestje. Dit keer bestonden de proefrondes uit een ‘battle’. Dan staan er twee wijnen tegenover elkaar. Zo leer je je smaak (her)kennen. Met een spijker door d’r hoofd frist Nadien onze kennis op en proeven we nieuwe wijntjes. Bekijk de proeflijst! 

Het ontstaan van Le Club du Vin

Nadien vertrok een aantal jaar geleden voor een half jaar studie naar Frankrijk en kwam terug in Rotterdam met koffers vol wijn en haar hoofd vol kennis. Nadien: “Ik besloot het leven als een god in Frankrijk door te zetten in Nederland. Ik presenteerde vervolgens mijn kennis tijdens een avondje wijn harken met vrienden. En dat deden we nog een keer, en nog een keer… Een feest was geboren.”

Wine Geek

Inmiddels zijn we zo’n vier jaar verder. En Le Club du Vin begint dan ook serieuze vormen aan te nemen. Nadien heeft haar passie geprofessionaliseerd. Begin 2014 heeft ze haar ‘Wijnbrevet’ gehaald en begin 2015 doet ze examen bij de Wijnacademie. En als kers op de taart lanceerde ze vorige week haar website. En ik als die-hard fan ben daar natuurlijk super trots op. Maar het is ook echt super handig.

Nadien weet werkelijk álles over bijna álle wijnen. Ideaal zo’n vriendin voor als je weer in de Appie voor het schap staat. “Nadien; welke moet ik nemen?” En juist dit soort kennis en weetjes wil ze niet alleen maar delen binnen onze vriendengroep; maar iedereen mag het weten! Dus als jij ook klaar bent met het ‘slobberen’ en je wil weten wat een goed en betaalbaar wijntje is? Check zeker haar site. De AH Top 5, Elke dinsdag een Dikke Tip en nog veel meer…..

Wil jij ook een keer deelnemen aan een proeverij? Volg dan vooral haar blog en Facebook. Binnenkort staat er vast weer een leuk avondje op de planning.

Share this Story

Related Posts

The Holland Road op Facebook

Facebook Level Level

The Holland Road op Instagram