Christien van de Sande

In deze volkstuin post ik verhaaltjes over dingen die mij bezig houden en waar ik blij van word. Rauw en Rotterdams met Zeeuwse nuchterheid. Ik hou van het bourgondische leven en sta graag op een snowboard. Ik kan me uren bezighouden met het monteren van filmpjes, maar het liefst reis ik de wereld rond. Ik werk als Project Manager & Content Marketeer bij internetbureau Level Level. En in m’n vrije tijd ben ik druk voor mijn eigen stichting The Holland Road waarin we verschillende Rotterdammers aan elkaar verbinden met spontane ontmoetingen.
About me

Het Café Plan voor Gent

Het Café Plan voor Gent Christien
Eten & Drinken
Highlights
Hotel Harmony

Summary: Ook speciaal bier kan romantisch zijn! Genoten van Gent en de bourgondische cultuur!

4.3

Top!

Bewapend met het café plan vertrekken we zaterdagochtend richting België voor een romantisch dagje Gent! 😉 Begin november, maar 20 graden en een stralende zon! We hadden geen betere dag uit kunnen kiezen voor het verkennen van de leukste en verrassende cafeetjes van Gent!

Einde van de ochtend begonnen met koffie in de studentenwijk, dansend geëindigend op de Vlasmarkt met een Gin Tonic en Belgse speciaal biertjes daar tussenin.

Zie hier ons café plan! Een aanrader al zeg ik het zelf! Met dit plan cross je in één dag door heel Gent, en kan je tussendoor nog genieten van de culturele highlights!

Aan de rand van studentenwijk Overpoort met meer dan 35 cafés naast elkaar, ligt een binnenschip dat is omgetoverd tot bar met terras op het dek! Lekker om in het zonnetje op te starten!

Knabbel en Babbel Café "Planck" Gent

13.10 uur: Gentenaren nippend aan speciaal bieren en genietend van het zonnetje dat recht op het volle terras van Jan Kremer op het Kramersplein schijnt. Leffe blond van de tap! Tja, het is misschien vroeg! Maar dat hoort nou eenmaal bij de cultuur van het Bourgondische België!

Bar Jan Kremer Gent

Voor je vuile was, honger en goesting! Briljant! Who said laundry can’t be fun? Wassen, shoppen, werken, koffie, cava en bier! Lekker eten en drinken in een huiskamersetting terwijl je wasje draait of droogt. Je kan er drinken zonder te wassen, maar niet wassen zonder te drinken! Betalen met alle kaarten, maar niet met briefjes en stukken! Dikke vette like! Leuk idee voor The Holland Road misschien voor onze 2e vestiging?

De Wasbar Gent

  • Bistro & Antiek Montparnasse (Niet online) 

Van wassen en nassen, naar bier en antiek! Ja want waarom zou je ook deze 2 niet combineren. Op t Sint-Jacobsplein is elke vrijdag, zaterdag en zondag een rommelmarkt en gaan de kroegen al om 8 uur open voor Gentse Strop.

Ook op het Sint-Jacobsplein. Een praatcafé voor de echte bierliefhebber. Volgens intimi een vaste waarde in Gent. Zonder dreads of baard hoor je er eigenlijk niet bij. Maar als Keizer Karel Blond bestelt maak je alles goed.

Afsnis Gent

Oude bruine praatkroeg op de Vrijdagmarkt met oneindig veel achterkamertjes met kleine tafeltjes en krukjes en pullen aan het plafond. De Dulle Griet heeft het grootste aanbod aan bieren van Gent: 250 verschillende soorten uit binnen en buitenland, gepresteerd in een menukaart op alfabet. Keuzestress! Dan maar het bier van de maand: Delerium Tremens.

Cafe Dulle Griet Gent

Een aangename tussenstap. Van bier met nootjes naar wijn met fusion. Restaurant Vier Tafels ligt in het Patershol, de oudste wijk van het historische Gent. Exotische vlees- en visgerechten maar ook de typische Gentse streekgerechten en de klassiekers van de Frans-Belgische keuken staan hier op de kaart. Om de diversiteit aan te geven, we bestelden Gentse Waterzooi en Bruchette van Kangeroe/Struisvogel/Zebra.

Restaurant 4 Tafels Gent

De Trollekelder bij Sint-Jacobs is een begrip in Gent. Streekbieren, nostalgisch decor en eigen Trollenbier. Eigenlijk zitten we al behoorlijk ‘vol’. Maar Marco beslist toch nog om aan de Tripel Karmeliet te gaan. Overigens een top biertje, maar met 8,4 % wel een gevaarlijke. “Karmeliet is een complex goud- tot bronskleurig bier met een romige schuimkraag.” Als dat maar goed gaat…

De Trollenkelder Gent

Op advies van een paar locals eindigen we nog in ‘d’n dancing’: Charlatan op de Vlasmarkt. En eigenlijk was dat achteraf toch niet meer zo’n goed plan! 😉

charlatan

Maar al met al een top dagje! Genoten van Gent en de bourgondische cultuur! Voor herhaling vatbaar, want we hebben nog veel toptenten uit het Café Plan moeten overslaan!

Share this Story

Related Posts

The Holland Road op Facebook

Facebook Level Level

The Holland Road op Instagram