Christien van de Sande

In deze volkstuin post ik verhaaltjes over dingen die mij bezig houden en waar ik blij van word. Rauw en Rotterdams met Zeeuwse nuchterheid. Ik hou van het bourgondische leven en sta graag op een snowboard. Ik kan me uren bezighouden met het monteren van filmpjes, maar het liefst reis ik de wereld rond. Ik werk als Project Manager & Content Marketeer bij internetbureau Level Level. En in m’n vrije tijd ben ik druk voor mijn eigen stichting The Holland Road waarin we verschillende Rotterdammers aan elkaar verbinden met spontane ontmoetingen.
About me

De magie van het moment: De Social Media Monitor #7

We worden steeds beter in het ‘bespelen’ van onze online wereld. We haken aan op de actualiteit en delen emoties direct met al onze followers en online vrienden. Het aantal berichten rondom een actueel moment is flink gegroeid. En die momenten worden ook vluchtiger. Het ene moment is iets hot en happening, maar nog geen dag later hoor je er niemand meer over. Dit blijkt onder andere uit de onderzoek van de zevende editie van Social Media Monitor. We leven online steeds meer op het moment en acteren op emotie. Mensen en merken.

Right Here, Right Now!

Merken zien ‘het moment’ dus ook en zetten het in als marketingstrategie. Dat is niet iets nieuws, maar op dit moment zo dominant dat ‘het moment’ dit jaar het thema is van het Social Media Monitor. Merken zoeken rondom deze actualiteit contact met hun volgers. Noem het real-time marketing, zoals ik het eerder heb genoemd, of newsjacking zoals in het Social Media Monitor rapport.  ‘Real-Time is a mindset, social media are tools.’

Merken willen er steeds meer zijn op een relevantie manier wanneer iets heel Nederland bezighoudt. Hierin is het gedrag en de emotie van de doelgroep de sleutel tot het succes. Het proactieve gedrag online wordt door merken steeds verder geprofessionaliseerd en doorgevoerd in alle afdelingen omdat het succes en het rendement steeds beter te meten is. Social zit steeds meer verweven in het DNA van bedrijven. In alle disciplines. En is niet meer weg te denken uit marketing- en communicatie strategieën. Ook intern wordt social media en de rol van medewerkers hierin steeds belangrijker.

Platforms

Merken blijven investeren in het van hun uitingen op meerdere platformen. En ook de social media platformen blijven innoveren. Het gebruik wordt steeds makkelijker en beweegt zich richten advertising. Maar bij social gaat het natuurlijk om de dialoog. Maar gelukkig rapporteert #SMM7 ook dat merken dit ook steeds beter onder controle hebben. Ook merken beseffen dat het naast activeren ook gaat om het enthousiasmeren en het creëren van ervaringen die impact hebben en zich als het ware vanzelf uitvergroten. Dus inspelen op het moment en de emotie. De ontwikkeling van branded communities zet dus gewoon gestaag door.

De Social Media Monitor is een onafhankelijk onderzoek naar de inzet van social media door top merken in Nederland. De zevende editie van het event heeft inmiddels plaatsgevonden. Lees meer over de Social Media Monitor.

Share this Story

Related Posts

The Holland Road op Facebook

Facebook Level Level

The Holland Road op Instagram