Christien van de Sande

In deze volkstuin post ik verhaaltjes over dingen die mij bezig houden en waar ik blij van word. Rauw en Rotterdams met Zeeuwse nuchterheid. Ik hou van het bourgondische leven en sta graag op een snowboard. Ik kan me uren bezighouden met het monteren van filmpjes, maar het liefst reis ik de wereld rond. Ik werk als Project Manager & Content Marketeer bij internetbureau Level Level. En in m’n vrije tijd ben ik druk voor mijn eigen stichting The Holland Road waarin we verschillende Rotterdammers aan elkaar verbinden met spontane ontmoetingen.
About me

Balkon Volkstuin Bar Schieweg

Balkon Volkstuin Bar Schieweg

Ik ben letterlijk groot geworden met groenten uit eigen tuin, maar om eerlijk te zijn; mijn interesse in de kas en moestuinen van mijn ouders is nooit echt groot geweest. Als puber irriteerde ik me zelfs dood aan de ‘seizoensgroenten’. Een paar keer per week andijviestamppot zorgde over het algemeen niet voor een feestje in Huize Van de Sande.

Maar ze zeggen niet voor niets dat iets wat met de paplepel is ingegoten, altijd goed komt. Een aantal jaar geleden werd er namelijk vakkundig een moestuin op mijn balkon in getimmerd. Zeeuwse stekjes werden groot gebracht in het Rotterdamse zonnetje. De thee van verse kruiden, elke dag cherry tomaatjes en rode peper ‘uit eigen tuin’ zorgden langzaam voor groene vingers.

Dit jaar heeft mijn gevoeligheid voor hypes en de commercie (AH moestuintjes) ervoor gezorgd dat de Zeeuwse stekjes inmiddels zijn ingewisseld voor eigen stekjes, gekweekt vanaf het zaadje. In huis is het hier inmiddels een grote chaos. Dankzij tips & trics van pa en ma en een beetje van Google is Bar Schieweg (ja, we hebben een bar in huis) omgetoverd tot een indoor Volkstuin. Overal potten, pannen en bakjes met stekjes, smachtend wachtend op minder koele nachten.

De tomatenplaten, gezaaid in maart staan al in bloei. De komkommer plantjes die ik een paar weken geleden pas gezaaid heb, groeien als kool. En de AH zou jaloers zijn op mijn Bascilicum en Munt potjes. De paprika en aubergine stekjes hebben nog wat moeite, maar staan toch keihard te ‘shinen’ in de vensterbank. Na enige research begrijp ik dat we zelfs tot volgen jaar op de Aardbeitje moeten wachten.

Stiekem hoop ik dit weekend zelfs al op een kleine oogstparty in Bar Schieweg. De Radijs en Veldsla lijken namelijk al te schreeuwen om geoogst te worden. Wie weet….

Balkon Volkstuin Bar Schieweg

Share this Story

The Holland Road op Facebook

Facebook Level Level

The Holland Road op Instagram