Christien van de Sande

In deze volkstuin post ik verhaaltjes over dingen die mij bezig houden en waar ik blij van word. Rauw en Rotterdams met Zeeuwse nuchterheid. Ik hou van het bourgondische leven en sta graag op een snowboard. Ik kan me uren bezighouden met het monteren van filmpjes, maar het liefst reis ik de wereld rond. Ik werk als Project Manager & Content Marketeer bij internetbureau Level Level. En in m’n vrije tijd ben ik druk voor mijn eigen stichting The Holland Road waarin we verschillende Rotterdammers aan elkaar verbinden met spontane ontmoetingen.
About me

Aanschuifdiner Zeeuwen en vluchtelingen een groot succes

Aanschuifdiner Zeeuwen en vluchtelingen een groot succes

Met Stichting The Holland Road verbinden we totaal verschillende mensen met laagdrempelige ontmoetingen. Vrijdag 29 januari 2016 aten ruim 60 Zeeuwen en vluchtelingen samen in de prachtige Timmerfabriek in Vlissingen. Een bijzondere avond met mooie ontmoetingen tussen mensen met verschillende levens, achtergronden en verhalen. Zowel bij de Zeeuwen als bij de vluchtelingen.

Het diner was ons eerste Zeeuwse avontuur, maar een groot succes! We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen waar al nieuwe ontmoetingen uit voort zijn gekomen. Dat is waar we het voor doen. We bieden een duwtje in de rug zodat er nieuwe ideeën en ontmoetingen uit voortkomen. Wij denken zeker aan een vervolg voor het diner.

De vluchtelingen kwamen uit verschillende situaties. Samen met VluchtelingenWerk Zeeland hebben we de uitnodiging verspreid en onze vrijwilligers organiseerden en zelfs de Zeeuwse tafelgasten organiseerden het vervoer.

Dankzij Louk Peperkamp en De Timmerfabriek Vlissingen, Soolsma Verhuur, Sec Catering en onze vrijwilligers hebben wij dit diner kunnen organiseren. Iedereen heeft zich belangeloos en slechts tegen kostprijs ingezet. De Zeeuwen betaalden een tientje, waarvan zij en een vluchteling-gast konden eten.

Bedankt!

Bekijk de foto’s op de website van The Holland Road!

“Verschillende mensen ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan, elkaar en elkaars cultuur leren kennen, vergroot het onderling begrip. Terecht stellen de initiatiefnemers Jorien en Christien, dat je je wereldbeeld verrijkt door een spontane ontmoeting,” aldus Burgemeester Demmers.

Share this Story

The Holland Road op Facebook

Facebook Level Level

The Holland Road op Instagram